omtale

Forside

Omtale

CV

Samarbejde

Webshop

Kontakt

 

"...Alt i alt fremviste Claymax store talenter på den syddanske kunst- og keramikscene, som kan overraske selv folk, som ikke normalt interesserer sig for denne kunstgenre..."

2011
KultuNaut, Nikolaj Deleuran anmelder "Claymax"
Læs mere

 

"...mens Dorthe Henningsens raffinerede tynde og bugtende skåle med indvendigt mønster danser balletagtigt på deres sokler....."

2008
Fyens Stiftidende, Marianne Koch anmelder "Claymax"
Læs mere

 

"Nogle af Dorthe Henningsens billeder bærer titlen " At famle i blinde, søg og du skal finde ", og det er netop hvor hun har praktiseret dette fuldt ud, at hun kommer i hus med noget i bedste forstand seværdigt. Hvor hun i processen har glemt sine øjne og ladet hænder, intuition og søgen føre an. Der rammer hun plet ,netop fordi udkommet er blevet aparte, skævt, øjenåbnende. Her mødes den grafiske skitses vilde primitivitet med det øvrige billedudsagn i et foruroligende billede der er kunstnerens helt eget: f.eks. " Klippede vinger".

2007
Preben Winther, Kunstavisen
Læs mere

 

"...... Med sin måde at komponere på og med hele sit overordnede syn på det at skabe kunst, placerer Dorthe Henningsen sig i en tradition, som ikke har så forfærdeligt mange udøvere endda ......"

2006
Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen
Læs mere